Review: Apple accesoires uit China

Na eerdere succesvolle reviews, stroomde mijn inbox vol met Chinese vertegenwoordigers of ik niet nog een paar stukjes wilde typen. Als Nederlander blijf ik gevoelig voor gratis producten, dus na enig e-mailcontact mocht ik producten uitzoeken op Everbuying.com. Ik heb eerder vermeld dat Everbuying niet de snelste webshop van allemaal is. Echter duurde het in dit geval slechts 18 dagen van het moment dat mijn bestelling bevestigd werd, tot het moment dat ik het pakketje ontving. Dit is een redelijk snelle verzendtijd, voor Chinese begrippen. Wat heb ik besteld? Mijn keus was een product dat ik persoonlijk nodig had, een mini-naar-VGA kabeltje.

Ik ben namelijk een trotse bezitter van een Macbook Pro (een laptop) van Apple, waarop ik veel research doe voor de website. Nu wil ik soms wel eens gebruik maken van een groter scherm (of een beamer) en hiervoor heb je een speciaal kabeltje nodig. Apple verkoopt deze producten, maar deze zijn sterk overprijst naar mijn mening. Gelukkig verkopen ze in China deze mini-to-VGA kabeltjes ook, vandaar dat ik er een review over kan schrijven. Sidenote: ik raad je aan vrijwel ALLE kabeltjes (dus niet alleen voor Apple apperatuur!) en andere kleine randapperatuur voor je computer in China te kopen aangezien de meeste van die producten in Nederland/België aanzienlijk duurder zijn.


Voordelen:
– Het kabeltje werkt perfect, het doet waarvoor het gemaakt is. Prima verpakt en weinig op aan te merken.

Nadelen:
– Het kabeltje kost slechts 40% van de versie in de Apple Store. Je moet echter wel 2 weken langer wachten. Als dit geen probleem is zal ik voor de Chinese variant gaan.

Conclusie
Heb je kabels nodig voor je computer of televisie dan loont het bijna altijd om deze in China te kopen. Zo ook in dit geval, waar dit kabeltje slechts 40% van de Nederlandse prijs kost. Als je dus je Macbook/iMac aan wilt sluiten op een beamer of een 2e monitor dan kan ik dit kabeltje zeker aanraden. Een nadeel is dat je iets langer moet wachten, maar het komt dan ook van de andere kant van de wereld.

Heb je vragen over dit kabeltje of heb je zelf ervaring met het importeren van dit soort kabeltjes voor computers en televisies? Reacties zijn altijd welkom in de panelen hieronder!

9 Reacties op “Review: Apple accesoires uit China”

 1. Stefano Says:

  Prima kabeltje, gebruik hem zelf ook icm me Macbook Pro en iMac. Begin vorige week ook besteld voor een kennis, pakje lag vandaag op de mat. Kabeltje bevalt me kennis ook prima. En dat voor 8 euro. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Beantwoord

 2. Frank Says:

  Is het niet illegaal om deze dingen te kopen? Dit is toch namaak van de echte apple kabeltjes?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -1 (from 1 vote)

  Beantwoord

  • Jan Says:

   Het is pas namaak, als het echt gemaakt is. Een USB kabel word ook door verschillende fabrikanten gemaakt in Nederland. Het is pas “illegaal” als het logo van apple word gebruikt en de verpakking hetzelfde is.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 2 votes)

   Beantwoord

  • Jason Says:

   Klopt. Het is een beetje een grijs gebied. Bij de Blokker/V&D/Hema verkopen ze ook zogenaamde third-party producten. Hier is niets illegaal aan. Nu heeft bijvoorbeeld Apple wel bepaalde eisen aan andere producenten waaraan de producten moeten voldoen. Mochten ze hieraan voldoen dan mogen ze een bepaald logo voeren van Apple. Het maken van de producten is echter niet illegaal. Het wordt pas verboden wanneer ze onrechtmatig gebruik maken van de merknaam van bijvoorbeeld Sony/Samsung/Apple/Microsoft.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

   Beantwoord

 3. Kevin Says:

  Is een maand wachten normaal voor Everbuying? Ik wacht nu precies een maand op een bestelling. Terwijl andere bestellingen bij andere webshops twee weken geleden al netjes binnen kwamen wacht in nu al een maand op Everbuying.

  Ik weet dat het langer kan duren bij hun dan andere sites, en ik heb echt wel geduld. Maar ga me nu een klein beetje zorgen maken. Iemand al ervaringen hiermee?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Beantwoord

  • Stefano Says:

   Een maand is nog helemaal geen reden tot paniek. Webshop A kan nu sneller zijn, en volgende keer kan webshop B sneller zijn. Dat verschilt gewoon per bestelling.
   Gemiddeld zit ik meestal op zo’n 1.5 a 2 weken. Al heb ik ook soms momenten dat ik 3 tot 5 weken moet wachten. Allemaal vrij logisch.

   Heb dus nog even geduld.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

   Beantwoord

 4. arend Says:

  ik kocht er in november 2015 een horloge met in gebouwde camera.
  hij werkte tot de jaarwisseling. toen was het gedaan , de klok werkte wel de camera niet meer. heb hier 23x over gemailt met edward van de klanten service.
  ben nu nog steeds bezig. ik vraag of ik de horloge op kan sturen er zit garantie op.maar telkens krijg ik onzinnige antwoorden. welke systeem gebruikt u. oh de camera werkt niet. kunt u omschrijven wat hij niet doet. hier heeft u een handleiding.hij werkt niet op windows 8 hoor. nee wij gaan het oplossen . wat is de klacht. wat een geklets allemaal geef mij nu gewoon het adres waar hij naar toe kan dan kan dat hij gemaakt worden. enz enz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Beantwoord

 5. Enrieco Says:

  Hallo,

  Ik lees wat berichten over een raar mail adres

  customerservice645@gmail.com

  Ik heb iets bestaald- > betaald met paypal, maar ben een beetje argwanend nu?

  Iemand ervaring met deze site en betaling via paybal (in 2016)?

  gr

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Beantwoord

Laat een reactie achter!